image
Steve Saluto

Tento osobitý kytarista se pohybuje stylově od jazzu k pop rocku. Spolupracoval při nahrávkách s mnoha muzikanty, složil a produkoval 7 solových alb, kde prezentoval svou rozmanitou kytarovou virtuozitu. Jeho nejnovějším počinem (2010) je CD s názvem “La Famiglia Superstar”.

Kytara Steva Saluto je ukazuje ve své tvorbě pocity a smysly, s úderností a syrovostí soundu a „tahem na bránu“. Tak ho označili v listopadu 2000 časopis Guitar Club Magazine. Steve Saluto pochází z italského města Treviso, na kytaru začal hrát v patnácti letech. Ze začátku navštěvoval lekce jazzové kytary, později se inspiroval počinem VAN HALEN „Beat It“ a začal se věnovat rocku. Jeho pohyb od jazzu k funku do rock a popu představuje působení a nahrávání v různorodých projektech s lidmi jako The Venice Gospel Ensemble, Jeff Berlin, Darryl Jones, Danny Gottlieb, Buddy Miles, Phil Palmer, a mnoho dalších.

Kromě jeho pozice kytaristy a lídra kapely také pomáhá mladým kapelám, kterým skládá a produkuje písničky pod jeho produkční značkou „Imput Level Productions“. Vlastní také komerční nahrávací studio San Biagio di Callalta (TV). Steve se účastnil různých televizních a rozhlasových pořadů (RAI, Video Music, Roxy bar) a objevil se také v hudebních a kytarových médiích jako GUITAR PLAYER, GUITAR CLUB, AXE, METAL SHOCK, FLASH and BASIMEDIA MAGAZINE, kde byl vždy prezentován jako brilantní a všestranný kytarista a skladatel.

V jeho albech „Rough Beat“ (2006) a "Rust & Gold" (2008) se spojil se skvělým zpívajícím kytaristou a skladatelem Richie Kotzenem, aby dali vzniknout velmi zajímavému hudebnímu materiálu.

Jeho aktuálním projektem je kapela s názvem "La Famiglia Superstar", kde působí zpěvák Terry Ilous (YYZ), bubeník Atma Anur (mimo jiné dlouholetý spolupracovník Richieho Kotzena) a baskytarista Marco Mendoza (mj. Whitesnake). Ti se také podíleli na stejnojmenném aktuálním albu “La Famiglia Superstar”.

http://www.stevesaluto.com

http://www.myspace.com/stevesaluto

Aktuální nahrávky:

CD „La Famiglia Superstar” (2010)


 

 

 

 

1. Never enough
2. Rain
3. I miss you
4. What we gonna do
5. I come around
6. Closer
7. Can utell me
8. Here I go again
9. The wind
10. Visions

Album lze zakoupit ZDE.


Aktuální videoklipy:

i"Visions"

STEVE SALUTO - SHG MILANO 2009 - MANNE GUITARS/BOGNER AMPS
 

Diskografie:
LA FAMIGLIA SUPERSTAR - La Famiglia Superstar (2O10)
RESURRECTION (2009)
RUST & GOLD (2008)
ROUGH BEAT (2006)
THE STEVE SALUTO'S FUZZY HOUSE (2004)
ALL THAT I'D BE (2003)
THE X-JAM - compilation (2002)
GUITARCHEF VOL. I - compilation (2002)
AREA SISMICA - compilation (2001)
AREA SISMICA (2001)
ROCK 70 TRIBUTE - Rebel Toys (2000)
UNDER (1999)
PRIMO E ULTIMO - The Ribrezzo (1996)
RITMI GLOBALI - compilation (1994)

Tiskové zprávy:

Fotogalerie:

v přípravě

V tisku vyšlo:
Kytarový mág Steve Saluto má CD La Famiglia Superstar (12. 6. 2010)